Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde tedavi gören 80 yaşındaki kanser hastası Nafiz Güney'in yakını, hastanede yaşandığını öne sürdüğü ihmaller nedeniyle tepki gösterdi. Aile, yaşananların hem hasta haklarına hem de insan onuruna aykırı olduğunu savundu.
İddiaya göre kanser, diyaliz ve kalp hastası olan 80 yaşındaki Nafiz Güney, kemoterapi tedavisi için Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Onkoloji-Hematoloji Bölümü'ne götürüldü.
Hasta yakınının iddiasına göre, serviste yer olmadığı gerekçesiyle Güney'e tedavi yatağı yerine, dosya ve evrakların bulunduğu sıcak ve havasız bir odada tekerlekli sandalye üzerinde serum takıldı.
"Boş sedye olmasına rağmen kabul edilmedi"
Hasta yakını, odada boş sedye bulunmasına rağmen yaptıkları talebin görevli hemşire tarafından kabul edilmediğini öne sürdü.
Uzun süre tekerlekli sandalyede beklemek zorunda kalan yaşlı hastanın fenalaştığını belirten yakını, yaşananları şu sözlerle anlattı:
"Bugün kanser hastası, diyaliz hastası ve kalp hastası babamı kemoterapi alması için hastaneye götürdüm. Yer olmadığı gerekçesiyle dosya ve evrakların bulunduğu sıcak ve havasız bir odada, tekerlekli sandalye üzerinde serum bağlandı. Babam bu şekilde bekleyemeyecek kadar rahatsızdı. Aynı odada boş sedye olmasına rağmen talep etmemize rağmen sedyeye alınmadı. Dakikalar sonra tansiyonu düştü, bayıldı ve geçici bilinç kaybı yaşadı. Dah sonra sedyeye alınarak kendine gelmesi sağlandı."
İlaç için iki saat beklediklerini iddia ettiler
Aile, kemoterapi için uygulanması gereken ilacın gelmesini de uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını ileri sürerek, hastane eczanesinden ilacın gelmesi yaklaşık iki saat sürdü ve bu süreçte yaşlı hasta tedavisinin tamamlanmasını beklemek zorunda kaldığını söylediler.
"Bu muamele kabul edilemez"
Hasta yakınları, ağır sağlık sorunları bulunan 80 yaşındaki bir hastanın tekerlekli sandalye üzerinde tedavi edilmeye çalışılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, olayın araştırılmasını ve sorumlular hakkında gerekli incelemenin yapılmasını istedi.









Kaynak:Ata Gence TAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.