Susuz ilçe merkezi taşkın koruma tesisi hizmete hazır

Susuz ilçe merkezi taşkın koruma tesisi hizmete hazır

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Susuz ilçe merkezi taşkın koruma tesisi hizmete hazır hale geldi.

Ercüment DAŞDELEN

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Susuz İlçesini taşkın zararlarına karşı daha emniyetli hale getirmek, araç , yaya ve hayvan trafiğinin uygun şartlara kavuşturulması ve ilçenin çehresine büyük katkı sunması amacıyla yapımı devam eden Kars Susuz İlçe Merkezi 2. kısım taşkın koruma inşaatında incelemelerde bulundu. 

Kars Susuz İlçe Merkezi 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatının sözleşmesi 08.11.2017 tarihinde onaylanmış olup, 12.06.2018 tarihinde Kars Milletvekili ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi Rahmi Doğan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Arpaçay İlçesinde gerçekleştirilen toplu temel atma merasimiyle temeli atılmıştı. 
DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Dündar, proje hakkında şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık olarak 3 milyon TL’ye mal olacak olan taşkın koruma tesisi işi kapsamında; çift taraflı 1302 metre taş tahkimatı, 7 adet menfez imalatı ve 1302 m koruyucu korkuluk yapılması ön görülmüştür. Yapılan çalışmalar neticesinde imalatı devam eden korkuluk yapımı dışındaki tüm imalatlar tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmiştir. İlçe merkezinin taşkınlardan korunması ve bölgede yoğun olarak yapılmakta olan hayvancılık faaliyetleri nedeniyle ilçe merkezinden geçen Kars- Ardahan Karayolunda farklı bir geçiş güzergâhı olmadığından, bu ana yolun özellikle büyük baş hayvanlar tarafından kullanılması nedeniyle olası can ve mal kaybına sebep olacak kazaların oluşma riskini en aza indirmek, gerekli geçişlerin yapılması amacıyla yapılan tesis, ilçenin çevresine de ayrı bir güzellik katmıştır. Yapılan bu tesislerin yapılış amacı doğrultusunda görevini ifa etmesi, bu tesislere evsel ve hayvansal atıkların atılmaması ve temiz tutulması ile mümkündür. Bu konuda Susuz Belediyemizin ve vatandaşlarımızın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek taşkın tesisini işlevselliğini muhafaza edeceğine ve çevreye sağladığı olumlu katkının devamını sağlayacağına olan güvenimiz tamdır. Atalarımızın dediği gibi; Bakarsan Bağ Olur, Bakmazsan Dağ Olur. Kars İlimize ve Susuz İlçemize hayırlı olsun.”

susuz-da-taskin-koruma-tesisi-hizmete-hazir-(1).jpgsusuz-da-taskin-koruma-tesisi-hizmete-hazir-(2).jpgsusuz-da-taskin-koruma-tesisi-hizmete-hazir-(3).jpgsusuz-da-taskin-koruma-tesisi-hizmete-hazir-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler