Kars Valisi Ziya Polat, Milletvekili Adem Çalkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Coşkun, Belediye Başkanı Ötüken Senger, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve İl Emniyet Müdürü Murat Tombul, İnan Akgün Alp’in köyüne konuk oldu.
Heyet, İnan Akgün Alp ve Kıbrıs Gazisi Mahmut Alp tarafından Aslan Bey’e ait tarihi evde ağırlandı. Buluşmada Kars’ın tarihi üzerine sohbet edilirken, geçmişten günümüze ulaşan belge ve fotoğraflar da incelendi.
Ziyarette ayrıca Kazım Karabekir Paşa tarafından Kurtuluş Savaşı boyunca kullanıldığı ve daha sonra Kars’ın kurtuluşu anısına Aslan Bey’e hediye edildiği belirtilen tarihi tüfeğin hikâyesi anlatıldı.
İnan Akgün Alp, ziyaretin ardından yaptığı paylaşımda, tarihi evde Kars’ın geçmişine ilişkin güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirterek konuklarına teşekkür etti.




Kaynak:Bahattin Daşdelen
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.