Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümü Kars’ta kutlandı

Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümü Kars’ta kutlandı

Türk Kızılay’ının 156. kuruluş yıl dönümü Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kars Kızılay Şube Başkanı Sıddık Demir, Kızılay’ın kurulduğu 11 Haziran 1868 tarihinden bu yana insanlığın yaşadığı acıları hafifletmek, toplumsal dayanışmayı sağlamak ve sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla sayısız çalışmaya imza attığını söyledi.

Kars Kalesi eteklerinde Bedesten Bölgesine Kızılay’ın 156. yılını kutlamak amacıyla resim sergisinin yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Demir, Kızılay’ın 156. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenleyeceği etkinlikle gerçekleştirdiği hizmetleri kamuoyuyla paylaşmakta olduklarını söyledi.

Kızılay’ın yardımsever milletimizin desteğiyle neler başardığını bir kez daha gözler önüne sermeyi amaçladıklarına da dikkat çeken Kars Kızılay Şube Başkanı Sıddık Demir gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Türk Kızılay’ı olarak Türkiye genelinde 81 ilimizde ve yurt dışında eş zamanlı 156. yıl dönümünü kutluyoruz. Karsımızda da Kızılay'ımız bir etkinlik düzenledi, bu etkinliğin içerisine Türk Kızılay’ı Kan Merkezimizi, Türk Kızılay Gençlik, Türk Kızılay Kadın, Türk Kızılay Engelsiz birimlerimizle birlikte kutlama yapıyoruz. Türk Kızılay’ımız malum bütün dünyada bütün coğrafyada mazlumların, mağdurların elinden tutan, onlarla birlikte onların her türlü sıkıntılarına göğüs geren ve onlarla birlikte olan bir STK. Türkiye'nin en seçkin sivil toplum kuruluşu. Bu vesileyle Türkiye'mizde yapılan bu etkinliklerde Karsımızda da etkinliklerimizi devam ettiriyoruz.” dedi.

dsc-0113.jpg

dsc-0114.jpg

dsc-0115.jpg

dsc-0117.jpg

dsc-0121.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler