ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI YAKLAŞIYOR

ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI YAKLAŞIYOR

Üç ayların başlangıcından hemen önce, 11 Ocak 2024 Perşembe gecesi Regaib Kandili'ni idrak edeceğiz. Bu gece, "rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, günahların affedildiği, duaların kabul edildiği" bir gece olarak kabul edilir.

Hicri takvimine göre üç aylar, Receb, Şaban ve Ramazan aylarını içeren kutsal bir dönemi simgeler. 2024 yılında üç aylar, 12 Ocak 2024 tarihinde Receb ayının başlangıcıyla birlikte başlayacak. Bu dönem, ibadetlerini artırarak, hayır işlerinde bulunarak, günahlarından tövbe ederek değerlendiriliyor.

Volkan GÜNGÖR / ÖZEL HABER

Üç ayların başlangıcından hemen önce, 11 Ocak 2024 Perşembe gecesi Regaib Kandili'ni idrak edeceğiz. Bu gece, "rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, günahların affedildiği, duaların kabul edildiği" bir gecedir.

Bu mübarek dönem içinde diğer önemli kandiller de yer alıyor. Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü, Berat Kandili ise 24 Şubat 2024 Pazartesi günü kutlanacak.

RAMAZAN AYI İSE 11 MART'TA BAŞLIYOR

Üç ayların ardından Müslümanlar, oruç, ibadet ve dayanışma ile dolu olan Ramazan ayına adım atacaklar. 2024 Ramazan ayı, 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak ve 9 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

Bu özel günler, Müslümanlar için manevi bir atmosfer oluştururken, toplum içinde dayanışma ve birlik duygusunu güçlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler