Ürün Güvenliği Haftası Kars’ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı

Ürün Güvenliği Haftası Kars’ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı

Kars Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, Ürün Güvenliği Haftası çeşitli etkinlik ile kutlandı.

Volkan KARABAĞ

Ürün Güvenliği Haftası kapsamında Kars’ta bulunan tüketicilerin ve kullanıcıların ve üreticilerin ürün güvenliği, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri hakkında bilgilendirilmesine yönelik olarak Kars Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce, Ürün Güvenliği Haftası çeşitli etkinlik ile kutlandı.

Piyasaya arz edilen ürünlerin güvenli ve mevzuatına uygun olup olmadığının denetlenmesine ilişkin tüm işlemleri kapsayan Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) faaliyetleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncelikli görevlerinden biridir. PGD; ürüne ilişkin teknik mevzuatı hazırlamaya ve yürütmeye yasal olarak yetkili olan kamu kuruluşlarının, ürünün piyasaya arzı veya dağıtımı aşamasında veya ürün piyasada iken ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediğini ve güvenli olup olmadığını denetlemesi veya denettirilmesi ile güvenli olmayan ürünlerin güvenli hale getirilmesinin temin edilmesi ve gerektiğinde idari yaptırım uygulanmasıdır.

Güvenli ürün, kullanım süresi içinde, normal kullanım koşullarında risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan ve temel gerekler (Ürünün; insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından sahip olması gereken asgari güvenlik koşulları) bakımından azami ölçüde koruma sağlayan üründür.

“CE” işareti ürünün güvenli olduğunu gösteren bir işarettir ve ürünün amacına uygun kullanılması halinde insan sağlığı, can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini gösterir.

Ürün Güvenliği Haftası kapsamında; Vali Rahmi Doğan ve İlimiz muayene kuruluşları olan TSE Kars İl Koordinatörlüğü ve Makine Mühendisleri Odası ziyaret edildi. Ürün güvenliği ve piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri hakkında bilgilendirmeye yönelik Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından ilimizde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 30 Ekim Toplu Konutlar Ortaokulu’nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi, bununla birlikte Kafkas Üniversitesi’nde stant açılarak ve sergi kurularak İl Müdürlüğü personeli tarafından öğrenciler bilgilendirildi.

urun-guvenligi-haftasi-kars’ta-cesitli-etkinlikler-ile-kutlandi-(6).jpgurun-guvenligi-haftasi-kars’ta-cesitli-etkinlikler-ile-kutlandi-(1).jpgurun-guvenligi-haftasi-kars’ta-cesitli-etkinlikler-ile-kutlandi-(2).jpgurun-guvenligi-haftasi-kars’ta-cesitli-etkinlikler-ile-kutlandi-(3).jpgurun-guvenligi-haftasi-kars’ta-cesitli-etkinlikler-ile-kutlandi-(4).jpgurun-guvenligi-haftasi-kars’ta-cesitli-etkinlikler-ile-kutlandi-(5).jpgurun-guvenligi-haftasi-kars’ta-cesitli-etkinlikler-ile-kutlandi-(7).jpgurun-guvenligi-haftasi-kars’ta-cesitli-etkinlikler-ile-kutlandi-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler