Yıldırım: “Sarıkamış tesisleri acil hizmete girmeli”

Yıldırım: “Sarıkamış tesisleri acil hizmete girmeli”

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Sarıkamış’taki turistik tesislerin yaz aylarında etkisiz ve işe yaramaz halde bekletilmesinin oldukça yanlış bir karar olduğunu söyledi.

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, milletvekilleri başta olmak üzere STK'ların, üniversitelerde bulunan akademisyenlerle destekleri alınarak çalışma başlatılması gerektiğini duyurdu.

Yıldırım açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sarıkamış İlçemizde yapmış olduğum esnaf ve bazı (STK) ziyaretlerinde halkın beklentisinin yaz aylarında Sarıkamış Turizm tesislerinin konum ve ekolojik özellikleriyle bir çok tesisten daha ileri derecede olmasına rağmen yaz sezonunda kapalı işe yaramaz halde bekletilmesi den dolayı ekonomik kayıplarının ciddi olduğunu dile getirdiler.

Sarıkamış’taki turistik tesislerinin yaz aylarında da açık kalmasını sağlayacak Yüksek İrtifa Kamp Merkezi olmak üzere Alternatif turizm çeşitleri gibi (vs) projelerinin hayata geçirilmesi durumunda, İl ve İlçe ekonomisine katkı sağlayacak.

turizmin sürekli değişen yapısının buna bağlı olarak artan rekabet koşullarına ve değişen alternatif turizm koşullarına ve turizm talebine cevap vermek ve turizm işletmecilerini çeşitlendirme çalışmalarına yönelmek gerekmektedir.”

Sarıkamış'ta turizm çeşitlendirmek gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, ölü sezon olarak yazı geçiren Sarıkamış Spor Kampı Tesisleri için acilen bir çalışma başlatılmalıdır. Ekonomideki mevsimlik kırılganlıkları giderme yolunda adım atılmalıdır. Yetkili Kurumların ve STK temsilcilerinin biran evvel plan ve proje hazırlıklarına başlaması, şehrimiz milletvekillerini bu konu doğrultusunda harekete geçmeleri sağlanmalıdır.

Sarıkamış ilçemizin beşeri ve coğrafi özellikler bakımından yüksek irtifa kampı için uygunluğu konusundaki veriler ortaya konulmuştur. Sarıkamış, futbol kulüplerinin kamp organizasyonlarına ve diğer spor dallarına yönelik çalışmaların başlatılması ve teşvik edilmesi gerekmektedir. Göreceksiniz Azerbaycan, İran, Gürcistan başta olmak üzere birçok ülke futbol takımlarının tercih ettiği bir konuma gelecektir.

Erzurum İlimizde yetkililerle yapmış olduğum görüşmelerde Erzurum İlimizde var olan yüksek irtifa kampının yaz sezonu boyunca birçok spor kulüplerine ev sahipliği yaptığı ve getirisinin Ülkem adına sevindirici olduğunu fakat şehrim Kars adına üzücü olduğunu söylemem gerekiyor. Sarıkamış’ta bugüne kadar yüksek irtifa spor kamplarının yapılmaması her ne kadar yanlış ise yarın başlanılmaması da o kadar yanlış olacaktır.

Bu araştırma Kars'ta spor turizminin gelişmesine etkilerini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda spor turizminin gelişimi şehrimize, bölgemize ve Sarıkamış ilçemize katkılarının ne olacağı yapılan regresyon analizlerinin bulguları sonucunda spor turizminin şehrin ve ilçemizin genel olarak gelişimine ekonomisine katkısı pozitif yönlü etkisi olacaktır.

Kamp organizasyonları sayesinde şehrimiz ve ilçemizin elde ettikleri gelirler kadar geliştirilen altyapının daha sonradan halk tarafından kullanılmasıyla da önemli bir fayda ve refah artışı sağlayacağı görülecektir. Ayrıca yöre halkı arasında belirli ölçüde sosyal ve kültürel değişmenin oluşması sağlanacaktır. Bu değişim çevre kalitesinin yükselmesine sebep olacaktır. Burada anlatmak istediğim Tanıtım sadece futbolla değil Yerel ekonomiyi mümkün olduğunca desteklemeye çalışan alternatif turizm çeşitleridir.

Temennim çağrımız dikkate alınır biran evvel çalışmalara başlanılması için adım atılır.” dedi.

Kaynak:Volkan Güngör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler