Kars Barosu menfur saldırıyı lanetledi!

Kars Barosu menfur saldırıyı lanetledi!

Kars Barosundan yapılan yazılı açıklamada, “Konya’da 7 vatandaşımızın katledildiği menfur saldırıyı Kars Barosu olarak lanetliyoruz” denildi.

Volkan KARABAĞ

Konya’da dün akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişinin katledildiği olayla ilgili Kars Barosundan yazılı açıklama yapıldı.

Menfur saldırının lanetlendiği açıklamada, “​12 Mayıs 2021 tarihinde Konya’nın Meram İlçesine bağlı Hasanköy Mahallesinde saldırıya uğrayan ve saldırı sonrası katledilecekleri korkusunu ve endişesini gerek adli gerek idari birimlere iletmelerine rağmen maalesef gerekli koruma sağlanamayan Dedeoğlu ailesine mensup 7 vatandaşımız dün akşam fail veya faillerce katledilmişlerdir.

​12 Mayıs tarihinde katledilen aileye yönelik kalabalık bir grup tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu; tüm aile bireyleri taş –sopa ve bıçak kullanılması nedeniyle ağır yaralanmış; gözaltına alınan 7 kişiden 5’i serbest bırakılmıştır.

​21 Temmuz tarihinde Kars Barosunun da içinde bulunduğu 15 Baro; yaşanan olaylara dikkat çekmek ve toplumsal barışın bozulmaması açısından gerekli önlemlerin sağlanarak, etkin bir soruşturma çağrısında bulunmasına rağmen; yandaş medya tarafından 15 Baro maalesef kriminalize ve terörize edilmiştir. Ortaya koyduğumuz endişeler ve tereddütlerimiz maalesef ilgili birimlerce göz önünde bulundurulmamış; kollukça kanunlarımız gereğince sorumluluğu ve yükümlülüğü olan önleyici ve engelleyici tedbirlerin zamanında alınmaması nedeniyle aynı aileden 7 vatandaşımızın göz göre göre katledilmesi hadisesi yaşanmıştır. Kolluğun görevi sadece suç işleyen şüpheli veya şüphelileri adli makamlara teslim olmayıp aynı zamanda ve en önemlisi bir suçun işlenmemesi açısından önleyici tedbirleri zamanında da almaktır.

​Yetkili kişilerce olayın oluş gerekçesi; iki aile arasında 2010 yılından beri başlayan bir uyuşmazlıktır. Ancak katliamın gerçekleşmesinde etnik kimlik veya başka bir ideolojik sebebin bulunup bulunmadığı konusunda olayın tüm yönleriyle araştırılarak ortaya çıkan bilgilerin kamuoyuyla bir an önce paylaşılması gerekir.

​Sorumluluk makamında bulunan yetkilileri ayrıştırıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı söylemlerden kaçınmalarını; toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı, birleştirici bir söylem takınmaya davet ediyoruz.

​Olay her yönüyle en ince ayrıntınsa kadar araştırılarak; başta olayı gerçekleştiren fail veya faillerin, azmettirici, yardım ve destek verenlerin yakalanarak adli makamlara teslim edilmesi, böyle bir vahşetin yaşanmaması açısından gerekli korumayı sağlayamayan ilgili kişilerin görevden alınarak; haklarında acilen bir soruşturmanın açılması zaruret doğurmaktadır.

​Kars Barosu olarak gerçekleşen katliamda yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletir; adli sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler