Vali Öksüz  “COVİD- 19 sürecini geride bırakmış değiliz”

Vali Öksüz “COVİD- 19 sürecini geride bırakmış değiliz”

Vali Türker Öksüz, COVİD-19 salgınının ülke genelinde olduğu Kars’ta da devam ettiğine dikkat çekerek, tüm vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

Yargıç HARMANKAYA

Yılın son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık yapan Vali Öksüz, gazeteciler aracılığıyla Kars halkına çağrında bulunarak, salgının için şu ana kadar en önemli tedbirlerin aşı ile birlikte; maske, mesafe ve temizlik olduğunu tekrar etti.

Toplantıya katılanlara da çağrıda bulunan Vali Öksüz, tüm kurum müdürlerinin sorumlu oldukları kamu personelinin aşılarını tamamlamaları için ikna etmelerini söyledi.

Pandemi ile mücadelede hedefin yeniden mavi kategori olması çağrısı da yapan Kars Valisi Türker Öksüz, “2020 ve 2021 yılı COVİD -19’un etkisi ile bazı olumsuzluklarla geçti. Bu nedenle yatırımlarımız bizim istediğimiz şekilde devam edemedi. Ama 2021’in Mayıs ayından sonra biraz daha toparlanma oldu. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de vaka artışında bir yükseliş var. Ben bu vesile ile tekrar bütün vatandaşlarımıza gazetecilerimiz aracılığıyla aşının ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.  Bir an önce aşısını tamamlamayan vatandaşlarımızın aşılarını tamamlamalarını öneriyorum.  Çünkü bu salgında bu bulaş riskinden kurtulmanın tek yolu elimizdeki aşıdır. Dolayısıyla aşılama oranını bir an önce yükselterek bu hastalığa karşı en etkili çözümü bulma noktasında adım atmalıyız. Bütün kurum müdürlerimizin aşılama konusunda kamu personelimize gerekli yönlendirmeyi yapmasını arzu ediyoruz.  Anlatmak, ikna etmek ve aşıya karşı tereddüdü olan vatandaşlarımızı da, kamu personelimizi de uyarmak ve aydınlatmak önemli diye düşünüyorum. Diğer yandan tabii maske, mesafe ve temizlik diye adlandırdığımız  üç tedbire de herkesin yine devam etmesi gerekir. COVİD sürecini geride bırakmış değiliz. Yine hastanelerde yatan vatandaşlarımız var. Maalesef kaybettiğimiz vatandaşlarımız da var. Dolayısıyla hastalığa karşı mücadelemiz bundan sonrada sürmelidir. Bu hastalığı ortadan kaldırana kadar, aşı ile birlikte etkili bir çözüm oluşturana kadar tedbirlere devam etmeliyiz.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler