Başkan Murtaza Karaçanta'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Başkan Murtaza Karaçanta'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu, heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Volkan KARABAĞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Karaçanta, "Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm imkânsızlıklara rağmen bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olan destansı bir zaferle ayrılan bir milletin egemenliğine olan en derin tutkusunun ifadesidir. 29 Ekim 1923 tarihi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin güçlü, çağdaş ve müreffeh bir ülke ideali oluşturma yolunda kendisine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyet rejimini kabul ettiği bir milattır" diye konuştu. 

Karaçanta, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yüzyılın başında kadim coğrafyamıza üşüşen; renkleri, lisanları, inançları farklı işgal güçleri,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin cesareti ve feraseti ile bertaraf edilmiştir.O gün Sakarya’da, Dumlupınar’da, Başkomutanlık Meydan Muharebesinde bozguna uğrayanlar, vatanımız üzerindeki emellerinden vazgeçmeyip ekonomik, siyasi ve askeri pek çok argümanla üzerimize gelmeye devam ettiler. Bunların en büyüğünü, 15 Temmuz darbe girişiminde sergilediler. Kurtuluş Savaşı’nda, yedi düvele diz çökmeyen bu asil millete, diz çöktürmeye çalıştılar. Gözden kaçırdıkları husus ise milletimizin bağımsızlığına düşkünlüğü, cumhuriyet ve demokrasisine bağlılığıdır.  En önemlisi 95 yıl önce İstiklal Harbi’mizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize can veren ruh, bugün de dimdik ayaktadır. Bu eşsiz ruh, sergileyeceğimiz birlik, beraberlik ve kardeşlikle dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan toprağında operasyonlara asla müsaade etmeyecektir."Bu anlam ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızı kutlarım.Ne Mutlu Türk'üm Diyene..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler