Görev yaptığı süre boyunca Kars’ta sıcak bir ilgiyle karşılandığını ifade eden Başkonsolos Aliyev, ilk yurtdışı görev yerinin Kars olmasının kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Kars’ta edindiği dostlukların ve kazandığı tecrübelerin meslek hayatında önemli bir yere sahip olacağını belirten Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından bundan sonraki görev yeri olarak İstanbul’a atandığını açıkladı.
“Kendimi bir Karslı gibi hissettim”
Kars’ta bulunduğu süre boyunca kendisini adeta bir Karslı gibi hissettiğini dile getiren Aliyev, basın mensuplarıyla karşılıklı güvene dayalı güçlü ilişkiler kurduklarını söyledi. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki “İki Devlet, Bir Millet” anlayışının basın aracılığıyla daha da güçlendiğini vurguladı.
“Yüreğimin bir parçası Kars’ta kalacak”
Kars halkının misafirperverliğini unutmayacağını ifade eden Başkonsolos Aliyev, görev süresi boyunca gördüğü ilgi ve dostluk nedeniyle herkese teşekkür etti. Yüreğinin bir parçasını Kars’ta bırakacağını söyleyen Aliyev, İstanbul’daki yeni görevinde de bölge halkını ağırlamaktan memnuniyet duyacağını kaydetti.
Programın sonunda gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektiren Aliyev, kendisinden sonra göreve başlayacak başkonsolosun da Kars basınıyla aynı sıcak ilişkileri sürdüreceğine inandığını belirtti.
Kars Gazeteciler Birliği’ne bağlı Hakimiyet Gazetesi ve www.karshakimiyet.com Yönetim Kurulu Başkanı Salih Şahin de Aliyev’e Kars’a yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, yeni görev yeri olan İstanbul’da başarılar diledi.

Kaynak:Hilal Özcan
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.