İkinci El Araç Satışlarında Yeni Düzenlemeler: Pazarlama ve İlan Kısıtlamaları 6 Ay Uzatıldı

İkinci El Araç Satışlarında Yeni Düzenlemeler: Pazarlama ve İlan Kısıtlamaları 6 Ay Uzatıldı

Ülkemizdeki ikinci el araç satışlarına yönelik düzenlemelerde önemli bir değişiklik yapıldı. Yapılan güncelleme ile ikinci el araçların, sıfır fiyatlarından daha yüksek bir bedelle satışa çıkarılmasını engelleyen yönetmelik, 6 ay daha uzatıldı.

"Pazarlama ve Satış Kısıtlaması" ile "İlan Kısıtlaması" adı altında getirilen düzenlemeler, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli olacak şekilde tekrar düzenlendi.

Volkan GÜNGÖR

Yeni düzenlemelere göre, ikinci el motorlu kara taşıtları, üretici veya distribütör tarafından belirlenen güncel satış fiyatının üzerinde bir bedelle ilan yoluyla pazarlanamayacak. Bu adım, tüketicileri olası fiyat manipülasyonlarına karşı koruma altına almayı amaçlarken, aynı zamanda ikinci el araç piyasasında sağlıklı bir rekabet ortamının oluşmasına da katkı sağlamayı hedefliyor.

Yapılan düzenlemenin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği ve 6 ay süreyle geçerli olacağı belirtilirken, bu süre zarfında ikinci el araç satışlarının bu yeni kısıtlamalara uygun olarak gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu adımın, tüketicilerin adil ve şeffaf bir şekilde ikinci el araç alım satımı yapmalarını desteklemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler