Kars Gençlik Merkezinin temeli atıldı

Kars Gençlik Merkezinin temeli atıldı

Projeci milletvekilleri projeci valiyi Gençlik Merkezi projesinin temel atmasıyla uğurladı.

Volkan KARABAĞ

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimleriyle Kars’ta yapılacak olan Gençlik Merkezinin temeli atıldı.

PTT Genel Müdürlüğü ve Kars Valiliği tarafından imzalanan protokolle yapılacak olan Kars Gençlik Merkezi temel atma törenine 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi Rahmi Doğan, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan temel atma programının açılış konuşmasını yapan PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat, “Hükümetimizin 2023 hedefleri doğrultusunda bugün dünyanın gıptayla baktığı büyük projelere ülkemize ve Kars’ımıza yapmış olduğu hizmetle, sunduğu katkılar dolayısıyla bizleri ulaştırma ve iletişim alanında başarıyla temsil etmiş olan sayın Bakanımızın bugün ev sahipliği yapmış olduğu bu güzel projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, özellikle uzak şehirlerin birçok alanda elinden tutulmasına ihtiyaç olduğunu belirterek, “O şehirlerin özellikle hangi alanda bir üretimi, başarı sektörü varsa bunlarla alakalı merkezi bütçelerde çok ciddi yatırımlar özellikle Kars gibi uzak şehirlerin ciddi yatırımlara ihtiyacı var. Tabi bunlar üretime yönelik, istihdama yönelik ama bir de tabi ki sosyal amaçlı yatırımlara da ihtiyaçları var. İnsanların birbirlerini bulabilmeleri, sosyalleşebilmeleri ve gelecek ile alakalı perspektifler ortaya koyabilecekleri alanlara ihtiyaçları var. İşte bu Gençlik Merkezi bu amaçla bu gayeyle birçok alanda ülkemizde ciddi katkılar sunan sadece kendi yapmış olduğu hizmet sorumluluk alanının dışında bu tür sosyal destek projelerinde çok ciddi destekler üreten PTT’nin Kars’ta böyle bir düşüncenin altına imza atmış olması, sayın Bakanımızın da bu memleketten olduğuna hürmeten böyle bir destekle yapmaları Kars adına son derece önemlidir.” ifadesini kullandı.

Kars Valisi Rahmi Doğan da Kars Gençlik Merkezi hakkında teknik bilgiler verdikten sonra Kars’tan huzurlu ve mutlu bir şekilde Kars’tan ayrılacağını ifade ederek, “Gittiğimiz yerde de Kars’a ve Karslılarla gönül bağımız devam edecek. Ben herkesten helallik istiyorum.” diye konuştu.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da aldıkları sorumluluk çerçevesinde hemşerilerine hizmet etmek adına Gazi Kars’ımızı, marka kent Kars’ımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak adına gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Arslan, Mayıs ayında burada bir bina yıktıklarını anımsatarak, “Burada bir ‘Gençlik Merkezi’ yapacağız dedik, ‘projesini hazırlayacağız ve inşallah bu sene içerisinde temel atacağız’ dedik o gün herkes tereddütle bakıyordu ‘acaba’ diye. Ama biz emindik. Ekip arkadaşlarımızla birlikte hızlı bir şekilde bugünü yaşayacağıma emindik ve bugün mutluluğumuz, memnuniyetimiz ilimiz gençlerine, ilimiz insanına, ilimiz misafirlerine hizmet edecek böyle bir gençlik merkezinin temelini atıyoruz.” dedi.

Vali Rahmi Doğan’a yönelik bugün bu töreni özellikle istediğini ifade eden Arslan, “2,5 yıldır sizin Valiliğiniz bizim Yunus hocamla milletvekilliği dönemlerimiz hem projelerle anıldı. Dolayısıyla sizi bir projenin temel atmasıyla uğurlayalım istedik, bugün o yüzden özellikle projeci milletvekilleri, projeci vali onların arkadaşları bununla hatırlansın istedik, yolunuz açık olsun, bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezinin açılış tarihi için firma yetkililerinden 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu Günü için söz alan Arslan protokol üyeleri ile birlikte butonuna basarak Kars Gençlik Merkezinin temel atmasını gerçekleştirdi.

kars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(3).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(4).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(5).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(6).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(9).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(10).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(11).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(12).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(13).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(14).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(1).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(2).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(7).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(8).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(15).jpgkars-genclik-merkezinin-temeli-atildi-(16).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler