Kars Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Başkan Ercan Ödül, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından bu yıl gençleri odağına alarak belirlenen küresel temaya vurgu yaptı. Ödül, arıcılığın sürdürülebilirliği ve doğanın dengesi için genç nesillerin farkındalığının artırılması gerektiğinin altını çizdi.
"GENÇ ÜRETİCİLERİ MODERN ARICILIKLA BULUŞTURMALIYIZ"
Arıların doğanın gizli kahramanları olduğunu belirten Başkan Ercan Ödül, "Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Biyoçeşitliliğin korunması ve arıcılığın sürdürülebilirliği için genç nesillerin farkındalığını artırmayı, modern arıcılık tekniklerini genç üreticilerimizle buluşturmayı ulusal bir görev olarak kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı.
EINSTEIN’IN SÖZÜNÜ HATIRLATTI: "İNSANLIĞIN 4 YIL ÖMRÜ KALIR"
Dünyaca ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın, ‘Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır’ sözünü hatırlatan Ödül, tehlikenin boyutuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Bu minik canlıların omuzlarındaki devasa sorumluluğun en net kanıtı bu sözdür. İnsanlığın beslenmesinde kritik öneme sahip bitki türlerinin yüzde 75’i arıların tozlaşması (polinasyon) sayesinde neslini devam ettirmektedir. Tarımsal üretimde arıların sağladığı bu katkı, yalnızca ürün miktarını ve verimini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda gıda kalitesini de en üst seviyeye çıkarıyor. Dolayısıyla doğaya emeğiyle hayat katan arıların korunması, doğrudan insanlığın geleceğinin korunması anlamına gelmektedir."
Kaynak:Bahattin DAŞDELEN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.