Kars’lı Atletler Türkiye Şampiyonasını Salladı: Pistte Madalya Ambargosu!

Kars’lı Atletler Türkiye Şampiyonasını Salladı: Pistte Madalya Ambargosu!
3-5 Temmuz 2026 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen U23 ve Büyükler Türkiye Atletizm Şampiyonası’na Karslı sporcular damga vurdu. Pistte fırtına gibi esen milli atletler, kazandıkları şampiyonluklar ve madalyalarla Kars’ın gururu oldu.

Kars atletizmi, ulusal düzeydeki en prestijli organizasyonlardan biri olan U23 / Büyükler Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza attı. İzmir’in ev sahipliğinde 3 gün boyunca sahne olan nefes kesen yarışlarda ay-yıldızlı Karslı atletler, rakiplerine adeta pisti dar ederek madalyaları tek tek şehre getirdi.

İLK GÜN ÇİFTE KÜRSÜ: TUĞBA TOPTAŞ TÜRKİYE ŞAMPİYONU!

Şampiyonanın açılış gününde Kars rüzgarı orta mesafe yarışlarında esti. Kadınlar 1500 metre branşında muhteşem bir taktik ve yüksek tempoyla koşan Tuğba Toptaş, finiş çizgisini ilk sırada geçerek Türkiye Şampiyonu oldu ve altın madalyayı boynuna taktı. Aynı yarışta zirve takibini bırakmayan bir diğer Karslı elit atlet Bahar Yıldırım ise Türkiye İkincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu ve Kars’a çifte kürsü gururu yaşattı.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ GÜNDE DE MADALYA YAĞMURU SÜRDÜ

Karslı sporcuların madalya ambargosu şampiyonanın diğer günlerinde de hız kesmeden devam etti:

  • Şampiyonanın 2. Günü: İlk günün altın kızı Tuğba Toptaş, bu kez 800 metre sürat yarışında piste çıktı. Zorlu geçen final mücadelesinde üstün bir performans sergileyen Toptaş, Türkiye İkincisi olarak şampiyonayı ikinci madalyasıyla taçlandırdı.

  • Şampiyonanın 3. Günü: Sahneye çıkan erkekler kategorisinde, U23 Erkekler 5000 metre uzun mesafe yarışında Kars’ı temsil eden Utku Göler, zorlu rakiplerine karşı harika bir direnç göstererek Türkiye Üçüncüsü oldu ve bronz madalyayı hanesine yazdırdı.

"KARS SİZİNLE GURUR DUYUYOR"

İzmir’de elde edilen bu tarihi başarı zinciri Kars spor camiasında ve kentte büyük bir coşkuyla karşılandı. Sporcuların bu seviyeye gelmesinde ve adlarını zirveye yazdırmalarında en büyük pay sahibi olan şampiyonların antrenörleri Bahattin İnce ve Kemal Yıldırım’a teşekkür mesajları yağdı.

Azim, disiplin ve yoğun emeğin karşılığı olan bu başarıların Kars’ın atletizmdeki ekolünü bir kez daha kanıtladığını belirten yetkililer; "Kars sizinle gurur duyuyor! Sporcularımızı ve teknik heyetimizi gönülden kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz" açıklamasında bulundular.

03d2532e-0f40-492e-b290-0a4ed030f903.jpg

6c56f47c-3432-4107-acd5-da91d03cb8ee.jpg

f5c07b06-51fc-4637-9987-f164abde3171.jpg

f5246fde-f646-45eb-b76e-e992c4b90c63.jpg

Kaynak:Bahattin DAŞDELEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir