Kars merkeze bağlı Ölçülü (Vezin) köyünde Kayaalp ve Sürek aileleri arasında yaklaşık 40 gündür devam eden husumet, Özcan Müçük’ün girişimleri sonucunda son buldu. Kars Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen barış buluşmasında taraflar bir araya gelerek el sıkıştı ve aralarındaki kırgınlığı geride bıraktı.
Barış programına Sukapı Mahallesi Muhtarı Ömür Aydın, Çetin Çurgatay, Hacı Hamza, Hacı Marif ve Serin Başkan da katıldı. Görüşmelerin ardından aile büyükleri tokalaşırken, aile fertleri birbirlerine sarılarak kardeşlik mesajı verdi.
“Bir aydan fazla süredir bu barış için çalıştık”
Barışın sağlanmasının ardından konuşan Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Müçük, iki ailenin de kendileri için çok kıymetli olduğunu belirterek, sürecin yaklaşık 40 gündür devam ettiğini söyledi.
Müçük, “Yaklaşık bir aydır, kırk gündür bu meseleyle ilgileniyoruz. Hacı Hamza, Hacı Marif büyüğümüz ve Serin Başkan ile birlikte sürekli gidip geldik. Çünkü her iki aile de bizim dostumuzdur. Amacımız hiçbir zaman böyle münakaşaların ve tatsız olayların yaşanmamasıdır. İki aile arasında kız alıp verme gibi akrabalık bağları da bulunuyor. Bu nedenle bu kırgınlığın büyümesine izin vermedik.” dedi.
“Bugün herkes bu barışı bekliyordu”
Köyde yaşanan gerginliğin farklı boyutlara ulaşmasını istemediklerini ifade eden Müçük, barışın sağlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Müçük, “Bugün bu barışı herkes bekliyordu. Köy halkı, eş dost ve il dışından arayan birçok kişi bu gelişmeyi merak ediyordu. Allah’a şükürler olsun ki aileler bizleri kırmadı ve barışmayı kabul etti. Kendilerine Ziraat Odası adına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.” diye konuştu.
“Gece gündüz çiftçimizin yanındayız”
Kars Ziraat Odası’nın her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Müçük, “Burası çiftçinin evidir. Biz dün olduğu gibi bugün de çiftçimizin ve vatandaşımızın yanındayız. Gece de olsa gündüz de olsa her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman böyle olaylara seyirci kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Barışın kalıcı olması temennisinde bulunan Müçük, taraflara seslenerek, “Bugün Allah’ın huzurunda birbirimize söz verdik. Bundan sonra birbirimize saygı göstereceğiz ve kardeşliğimizi koruyacağız. Allah dostluğumuzu, birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın.” dedi.
Barışla sonuçlanan buluşma, aileler ve yakınları tarafından memnuniyetle karşılanırken, katılımcılar barışın sağlanmasına katkı sunan herkese teşekkür etti.






Kaynak:Ata Gence TAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.