Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenle kutlandı

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenle kutlandı

Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Sarıkamış Tören alanında düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Türk milleti bugün bu kutsal topraklarda hür, başı dik ve gururla yaşıyorsa bu 98 yıl önce Sarıkamış’ta Çanakkale’de Anafartalarda vatanı için canını kanını veren aziz şehitler ve gaziler sayesinde olduğunu söyledi. 

Toksoy, “Sarıkamış tarihi, Türk tarihinin en hüzünlü en dramatik bölümüdür. Şahadet şerbetini içmek için ölüme adım adım yürüyen Türk yiğitlerinin var oluş destanıdır. Sarıkamış cesaretin, kararlılığın, azmin, emre itaatin çelikleşmiş ifadesidir. Sarıkamış vatanın, bayrağın, toprağın, kanın, namusun, şerefin, mürekkep olduğu ulvileştiği yerdir ve Sarıkamış Şehitlerinin buluştuğu, meleklerin uçuştuğu, nurun arşa ulaştığı kutsi bir mekandır. Sarıkamış bu yüzden bana göre acıdır, özlemdir, duyarlılıktır, dirayettir, cesarettir, yiğitliktir” dedi. 

Sarıkamış düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü münasebetiyle Kazım Karabekir Paşa Camisinde şehitler için mevlit okutuldu. Daha sonra Sarıkamış Belediyesi tarafından Sarıkamış düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü onuruna yemek verildi. 

Törene Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Muhabere Albay Kemal Aydın Dede, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, daire amirleri, askeri erkan, siyasi Parti ve STK temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

sarikamisin-dusman-isgalinden-kurtulusunun-98.-yil-donumu-torenle-kutlandi--(1).jpgsarikamisin-dusman-isgalinden-kurtulusunun-98.-yil-donumu-torenle-kutlandi--(2).jpgsarikamisin-dusman-isgalinden-kurtulusunun-98.-yil-donumu-torenle-kutlandi--(4).jpgsarikamisin-dusman-isgalinden-kurtulusunun-98.-yil-donumu-torenle-kutlandi--(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler